autosnelweg

DEF-0265
Rdf.jpg

Eigenschappen


DefinitieWeg met gescheiden hoofdbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 (ROA: 60?) km/u, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord g1 (rvv 1990). (bron: Capaciteitswaarden Infrastructuur Autosnelwegen, handboek), Weg met gescheiden hoofdbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 (ROA: 60?) km/u, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord g1 (rvv 1990). (bron: Richtlijnen Ontwerp Autosnelwegen), Weg met gescheiden rijbanen en ongelijkvloerse kruisingen. De rijbanen bestaan elk uit tenminste twee rijstroken, waarlangs een doorgaande vluchtstrook ligt. Een weg kan alleen maar een autosnelweg zijn als deze wordt aangeduid door bord G1 bijlage 1 RVV 1990. (bron: Richtlijn hectometrering), Weg, aangeduid door bord G1 van bijlage I RVV 1990; langs autosnelwegen gelegen parkeerplaatsen, tankstations en bushalteplaatsen maken geen deel van de autosnelweg uit. (bron: Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990), Weg met gescheiden hoofdrijbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 km/h, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord G1 (RVV 1990). (bron: Objecttypenbibliotheek Rijkswaterstaat (NL), code: OB00352), Weg met gescheiden hoofdbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 (ROA: 60?) km/u, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord g1 (rvv 1990). (bron: Nomenclatuur van weg en verkeer)
Definitie ABDLaltDef: Weg met gescheiden hoofdbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 (ROA: 60?) km/u, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord g1 (rvv 1990). (bron: Capaciteitswaarden Infrastructuur Autosnelwegen, handboek), altDef: Weg met gescheiden hoofdbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 (ROA: 60?) km/u, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord g1 (rvv 1990). (bron: Richtlijnen Ontwerp Autosnelwegen), altDef: Weg met gescheiden rijbanen en ongelijkvloerse kruisingen. De rijbanen bestaan elk uit tenminste twee rijstroken, waarlangs een doorgaande vluchtstrook ligt. Een weg kan alleen maar een autosnelweg zijn als deze wordt aangeduid door bord G1 bijlage 1 RVV 1990. (bron: Richtlijn hectometrering), altDef: Weg, aangeduid door bord G1 van bijlage I RVV 1990; langs autosnelwegen gelegen parkeerplaatsen, tankstations en bushalteplaatsen maken geen deel van de autosnelweg uit. (bron: Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990), altDef: Weg met gescheiden hoofdrijbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 km/h, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord G1 (RVV 1990). (bron: Objecttypenbibliotheek Rijkswaterstaat (NL), code: OB00352), altDef: Weg met gescheiden hoofdbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 (ROA: 60?) km/u, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord g1 (rvv 1990). (bron: Nomenclatuur van weg en verkeer)
Voorkeursdefinitie Weg met gescheiden hoofdbanen, waarvan het gebruik slechts is toegestaan voor bestuurders van motorvoertuigen die harder kunnen en mogen rijden dan 80 (ROA: 60?) km/u, met uitsluitend ongelijkvloerse kruispunten en aangeduid met bord g1 (rvv 1990). (bron: Capaciteitswaarden Infrastructuur Autosnelwegen, handboek)
Alternatieve definitie(s)
Thesaurus
Term (en)motorway
Is een instantie van Geen waarde
Begindatum25 januari 2008
Einddatum1 januari 2100
Collectie

Relaties

Gebruikt
Zie ook
Synoniem
Breder


Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 15 dec 2022 om 22:55.