damwand

DEF-0869
Rdf.jpg

Eigenschappen


DefinitieEen verticale grond- en/of waterkerende constructie, die bestaat uit een rij losse de grond in gedreven wandelementen (planken of panelen) die door middel van een gronddichte en in sommige gevallen ook waterdichte messing-en-groefverbinding (genoemd 'slot' bij stalen damwanden) met elkaar zijn verbonden. (bron: Regeling veiligheid primaire waterkeringen 2017), Grondkerende constructie die bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. (bron: Informatiemodel Grootschalige topografie), Verticale constructiedelen die in een opeenvolgende rij de grond worden ingedreven, meestal om weerstand te bieden tegen zijkrachten. (bron: Netwerkwerkmanagement Informatiesysteem (NIS) - Definities), Grond- en/ of waterkerende constructie bestaande uit verticale losse en in de grond aangebrachte elementen die met elkaar zijn verbonden. (bron: Objecttypenbibliotheek Rijkswaterstaat (NL), code: OB00480), Grond- en/ of waterkerende constructie bestaande uit verticale losse en in de grond aangebrachte elementen die met elkaar zijn verbonden. (bron: Conditiemeting - Definities en foto's van decompositie en gebreken, code: 1133), Grondkerende of waterkerende constructie bestaande uit (nagenoeg) verticaal in de grond aangebrachte elementen die door middel van een langsprofiel in elkaar grijpen. (bron: Nomenclatuur van weg en verkeer), verticale constructiedelen die in een opeenvolgende rij de grond worden gedreven, meestal om weerstand te bieden tegen zijkrachten (bron: Aquo Thesaurus, code: Id-d21e4f25-7083-46e4-a850-9e83b71791a1), Grondkerende constructie bestaande uit (nagenoeg) verticaal in de grond aangebrachte elementen die door middel van een langsprofiel in elkaar grijpen. (bron: Data-eisen Digitaal Topografisch Bestand, code: R3105)
Definitie ABDLaltDef: Een verticale grond- en/of waterkerende constructie, die bestaat uit een rij losse de grond in gedreven wandelementen (planken of panelen) die door middel van een gronddichte en in sommige gevallen ook waterdichte messing-en-groefverbinding (genoemd 'slot' bij stalen damwanden) met elkaar zijn verbonden. (bron: Regeling veiligheid primaire waterkeringen 2017), altDef: Grondkerende constructie die bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. (bron: Informatiemodel Grootschalige topografie), altDef: Verticale constructiedelen die in een opeenvolgende rij de grond worden ingedreven, meestal om weerstand te bieden tegen zijkrachten. (bron: Netwerkwerkmanagement Informatiesysteem (NIS) - Definities), altDef: Grond- en/ of waterkerende constructie bestaande uit verticale losse en in de grond aangebrachte elementen die met elkaar zijn verbonden. (bron: Objecttypenbibliotheek Rijkswaterstaat (NL), code: OB00480), altDef: Grond- en/ of waterkerende constructie bestaande uit verticale losse en in de grond aangebrachte elementen die met elkaar zijn verbonden. (bron: Conditiemeting - Definities en foto's van decompositie en gebreken, code: 1133), prefDef: Grondkerende of waterkerende constructie bestaande uit (nagenoeg) verticaal in de grond aangebrachte elementen die door middel van een langsprofiel in elkaar grijpen. (bron: Nomenclatuur van weg en verkeer), altDef: verticale constructiedelen die in een opeenvolgende rij de grond worden gedreven, meestal om weerstand te bieden tegen zijkrachten (bron: Aquo Thesaurus, code: Id-d21e4f25-7083-46e4-a850-9e83b71791a1), altDef: Grondkerende constructie bestaande uit (nagenoeg) verticaal in de grond aangebrachte elementen die door middel van een langsprofiel in elkaar grijpen. (bron: Data-eisen Digitaal Topografisch Bestand, code: R3105)
Voorkeursdefinitie Grondkerende of waterkerende constructie bestaande uit (nagenoeg) verticaal in de grond aangebrachte elementen die door middel van een langsprofiel in elkaar grijpen. (bron: Nomenclatuur van weg en verkeer)
Alternatieve definitie(s)
Thesaurus
Term (en)sheet piling
Is een instantie van Geen waarde
Begindatum25 januari 2008
Einddatum1 januari 2100
Collectie

Relaties

Gebruikt
Zie ook
Synoniem
Breder


Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 16 dec 2022 om 01:04.